Voor adressen die u standaard of met regelmaat bezoekt kunt u de functie ‘gebieden’ (ook wel geofencing) gebruiken. Met deze functie installeert u een virtueel hek om uw huis, werk, supermarkt e.d. Wanneer uw fiets dit hek verlaat ontvangt u vervolgens een melding op uw smartphone of tablet. Een gebied hoeft u één keer in te stellen waarna deze plekken altijd beveiligd zijn.

Zet de notificatie ‘mijn fiets is in beweging’ daarom ook uit op de plekken waar u een ‘gebied’ heeft ingesteld. Zo ontvangt u geen meldingen wanneer bijvoorbeeld een gezinslid binnen het veilige, virtuele hek ‘thuis’ tegen uw fiets aanloopt.