PRIVACY STATEMENT

Sparta Connect app voor SMART E-bikes

PERSOONSGEGEVENS 

Door het gebruik van deze app worden gegevens verwerkt over jou, je fiets, het gebruik van je fiets en het apparaat waarop je de app hebt geïnstalleerd. Op gegevens die direct of indirect tot jou herleidbaar zijn (persoonsgegevens) is de Wet bescherming persoonsgegevens van toepassing. Sparta hecht groot belang aan een goede bescherming van je persoonsgegevens. In dit privacy statement vind je belangrijke informatie daarover. Bij installatie van de app moet je toestemming geven. In dit privacy statement vind je informatie die daarvoor van belang is.

Binnen het concern waar Sparta deel van uitmaakt is Accell IT Services B.V., gevestigd op de Jagtlustweg 5 te Heerenveen, de verantwoordelijke voor de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens met betrekking tot de verwerking van jouw gegevens voor de app. Voor vragen kun je je ook op de gebruikelijke wijze tot Sparta wenden. Vragen en verzoeken die specifiek betrekking hebben op de verwerking van je persoonsgegevens voor de app kun je mailen naar privacy@sparta.nl

WAARVOOR JE GEGEVENS WORDEN GEBRUIKT.

De gegevens worden in de eerste plaats gebruikt voor de functionaliteiten van de app, zoals Track and Trace, de data, afstand, snelheden en routes van met de fiets gemaakte ritten, een schatting van met ritten verbruikte calorieën, het op verzoek sturen van notificaties, bijvoorbeeld als de fiets sneller dan met 50 km per uur verplaatst wordt, het gestolen melden van je fiets of voor het opladen van je accu, noodzakelijk onderhoud en onverhoopte defecten, en het kunnen weergeven en het delen van persoonlijke voorkeuren met anderen op jouw initiatief . Ook worden je gegevens gebruikt voor het verbeteren van de producten en diensten en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten door Accell IT Services B.V. en de ondernemingen die met Accell IT Services B.V. verbonden zijn.
Gegevens worden gepersonaliseerd door koppeling aan je fiets en aan je Sparta account. Voor het verbeteren en ontwikkelen van producten en diensten worden gegevens van meerdere gebruikers van de app en mogelijk ook andere gegevens van die gebruikers, verwerkt in analyses. De uitkomsten daarvan zijn niet meer te herleiden tot individuele gebruikers.
Je gegevens worden niet verhandeld of anderszins verstrekt voor commercieel gebruik door derden buiten de ondernemingen die met Accell IT Services B.V. verbonden zijn. Je gegevens worden ook niet gebruikt voor reclamedoeleinden en het doen van aanbiedingen buiten de app. Reclame, aanbiedingen en informatie over producten worden in de app alleen getoond nadat je hiervoor toestemming hebt gegeven. Die toestemming kun je altijd weer intrekken.

DE GEGEVENS DIE WORDEN GEBRUIKT.

De sensor in je connected Sparta e-bike geeft de volgende gegevens aan de app door: uniek productnummer van de fiets en eventueel onderdelen, locatie van de fiets, door de fiets afgelegde routes en afstanden, statusinformatie over onderdelen of noodzakelijk onderhoud, snelheid.
Daarnaast worden de volgende gegevens uit je Sparta account gebruikt: je persoonsgegevens als naam adres woonplaats en contactinformatie als e-mailadres en telefoonnummer.

Van het apparaat waarop de app is geïnstalleerd gebruikt de app de volgende gegevens: uniek nummer apparaat, type apparaat, locatiegegevens. De locatiegegevens van het apparaat worden gebruikt om de locatie van de telefoon te kunnen weergeven ten opzichte van je fiets. Die locatie wordt niet opgeslagen op onze systemen. Als je inlogt met je Facebook of Google+ account worden daaruit de volgende gegevens gebruikt: Je naam en het token waarop de identificatie en autorisatie gebaseerd is. Uiteraard worden ook de door jou zelf in de app ingevoerde gegevens verwerkt.

OPSLAG EN BEWAARTERMIJNEN

Naast opslag op het apparaat waarop de app is geïnstalleerd, worden je gegevens onder verantwoordelijkheid van Accell IT Services B.V. in een database opgeslagen. Deze database staat in Nederland en voldoet aan de wettelijke beveiligingseisen. De gegevens blijven opgeslagen zolang je je account niet opheft. Bij het verwijderen van de fiets binnen de app wordt je account ontkoppeld van de technische en lokatiegegevens van de fiets. Je persoonlijke gegevens uit je Sparta-account blijven in het systeem staan voor toekomstig gebruik. Indien u uw gegevens definitief wilt verwijderen, kunt u hiervoor een mail sturen naar privacy@sparta.nl